Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Επαναληπτικές Ασκήσεις Φυσικής Α' & Β' Λυκείου για μαθητές της Γ' τάξης

Σαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης δημοσιεύω μια σειρά από πρωτότυπες ασκήσεις, που θα ήθελα και θα πρότεινα, να δοκιμάσουν να λύσουν, κυρίως οι μαθητές που θα φοιτήσουν από τη νέα σχολική χρονιά στη Γ΄ Λυκείου, με σκοπό να ανακαλυφθούν και να καλυφθούν κενά προηγούμενων τάξεων και όχι μόνο.

Με τον δείκτη Α αναφέρονται στην ύλη της Α' Λυκείου.
Με τον δείκτη Β αναφέρονται στην ύλη της Β' Λυκείου.

Μια σειρά ασκήσεων του συναδέλφου Νεκτάριου Πρωτοπαπά, που τον ευχαριστώ θερμά  και γι' αυτή την προσφορά του προς την ιστοσελίδα μας.
Οι Ασκήσεις με κλικ ΕΔΩ  










Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Προαπαιτούμενες γνώσεις για τη Φυσική Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου

Φίλε  μαθητή - μαθήτρια της Β' Λυκείου, η σχολική χρονιά 2014 - 2015 βαίνει προς το τέλος της. Σίγουρα θα ονειρεύεσαι τις καλοκαιρινές σου διακοπές και την απόδραση από το καθημερινό άγχος του διαβάσματος. Σίγουρα θα πρέπει ως έφηβος - έφηβη να το "ρίξεις λίγο έξω" για να "γεμίσουν" κατά το κοινώς λεγόμενο "οι μπαταρίες σου". 
Όμως σε πολλούς από εσάς το μυαλό είναι ήδη στραμμένο προς την καινούργια σχολική χρονιά που έρχεται και το γεγογονός, ότι φέρνει ταυτόχρονα το σκληρό αγώνα για την σωστή προετοιμασία σας, ώστε να ριχτείτε πανέτοιμοι στον "στίβο" των πανελλαδικών εξετάσεων, της τελικής μαθητικής σας χρονιάς. 
Πιθανότατα θα έχετε ακούσει για τα θέματα της φυσικής των πανελλαδικών της φετεινής χρονιάς, αλλά και των τελευταίων ετών, ότι ήταν λίγο δύσκολα, με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι μα μην έχουν τα επιθυμητά και αναμενόμενα αποτελέσματα. 
Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Αρκεί λοιπόν μια σωστή προετοιμασία μόνο κατά τη διάρκεια της Γ' Λυκείου για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις των πανελλαδικών; Φυσικά θα αναφερθώ μόνο για τη φυσική αφού αυτό είναι και το αντικείμενό μου. Αλλά λίγο - πολύ το ίδιο ισχύει και για τα άλλα μαθήματα και ιδιαίτερα για τα μαθηματικά. Στην προσπάθειά μου να απαντήσω στο παραπάνω ερώτημα έτσι ώστε να μπορέσω με κάποιο τρόπο να σας βοηθήσω στο αγώνα σας για την επιτυχία, θα σας πρότεινα να διαβάσετε την ανάρτηση:   

                   
Τι πρέπει να γνωρίζω από τις προηγούμενες τάξεις για τη 
Φυσική Κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου;
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε, τι πρέπει να θυμηθείτε από τα μαθηματικά και την ύλη της  φυσικής της Α' και Β΄ Λυκείου, που θα τα χρειαστείτε στην ύλη της φυσικής κατεύθυνσης Γ' Λυκείου. Πηγή: www.g-physics.com.