Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μεγάλη πτώση των βάσεων δείχνουν τα στατιστικά

Μεγάλη πτώση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας. Η σημαντική μείωση του αριθμού των αριστούχων θα οδηγήσει σε πτώση τις βάσεις στις περισσότερες σχολές και στα πέντε επιστημονικά πεδία.
Τη μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι πολυτεχνικές σχολές τόσο στο Μετσόβιο όσο και στα τμήματα της περιφέρειας καθώς επίσης και οι οικονομικές σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου λόγω των χαμηλών επιδόσεων στα Μαθηματικά και το μάθημα Οικονομίας.
Πτώση αναμένεται αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις καθηγητικές σχολές (Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό κτλ). Καθοδική πορεία αναμένεται επίσης στις υψηλόβαθμες ιατρικές και νομικές σχολές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος βαθμολογίες μεταξύ 18-20 πέτυχαν μόλις 4.651 υποψήφιοι σε σύνολο 80.958 που συμμετείχαν στις εξετάσεις, αριθμός που αντιστοιχεί στο 5,7% των υποψηφίων.
Κάτω από το 10 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας έγραψε το 12,99% των υποψηφίων, στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης το 51,89% των υποψηφίων, στο μάθημα της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης το 26,42% των υποψηφίων και στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης το 25,81% των υποψηφίων. 
Επίσης παρατηρήθηκε πτώση κατά  4,6%  στον αριθμό προσέλευσης των υποψηφίων στις φετινές εξετάσεις καθώς πέρυσι είχαν προσέλθει 84.837 υποψήφιοι.
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 12 Ιουλίου προκειμένου να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία.
Δείτε στο πλάι τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία.
ΠΗΓΉ:  Newsroom Enet

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Θέματα επαναληπτικών εξετάσεων Φυσικής κατεύθυνσης Γ Λυκείου 2013

ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ  ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ  ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ
Κατεβάστε τα θέματα από ΕΔΩ
Κατεβάστε τις απαντήσεις από ΕΔΩ

ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ

 Κατεβάστε τα από ΕΔΩ